7 - 9 desember 2020 Solstrand Hotel & Bad

I dokumentarfilmens uransakelige verden kan det meste skje - på godt og vondt. Kanskje særlig vondt. Hovedkarakterer dør uten forvarsel. Man glemmer å takke ja til invitasjonen til den prestisjefulle festivalen. Den lille skriften i kontrakten ble aldri lest. Regissøren finner seg en ny jobb. Man takker høflig nei til å involvere seg i utviklingsprosjektet som 2 år senere blir Oscar-nominert, og så videre. I denne åpenhjertige og uformelle sesjonen deler Christian Falch, KriStine Ann Skaret og Bård Kjøge Rønning smertefulle erfaringer i håp om at det ligger verdifull lærdom i andres feil. Publikum oppfordres på det sterkeste til å bidra med sine skrekkhistorier i løpet av seansen. 

Samtalen ledes av Christian Aune Falch 

 

StineSkaret bilde2

 


KriStine Ann Skare
t var dokumentarfilmkonsulent for Norsk filminstitutt I årene 2012 – 2016. Hun er tidligere produsent I Medieooperatørene og driver i dag Stray Dog Productions. Skaret jobber også som konsulent for Midtnorsk filmsenter, og med undervisning og veiledning på norske og internasjonale workshops. 

 

 

Bård Kjøge Rønning bildeBård Kjøge Rønning (40) er produsent og regissør i Antipode Films, han har master i religionsvitenskap og driver Antipode Films med sin franske kollega Fabien Greenberg. Selskapet jobber med egne produksjoner, samt som produsenter på norske og internasjonale prosjekter. Av nåværende prosjekter kan nevnes den iranske dokumentaren «Radiograph of a Family» og Antipodes egen «Lille-Axel», begge vil ha premiere i 2020. Antipode Films driver også forlagsdrift (skjønnlitteratur på norsk og engelsk), samt lokalkino og utekino på Tøyen i Oslo. 

 


ChristianFalch 3800 kopiChristian Falch har jobbet med dokumentarfilm for det norske og internasjonale markedet siden 2005 og er daglig leder/produsent i UpNorth Film. Han har produsert bl.a KAMPEN OM THAMSHAVNBANEN, STREET OF DREAMS, THE EXORCIST IN THE 21ST. CENTURY, GULOSTEN, WARS DOMN`T END ,BLACKHEARTS, i tillegg til TWO RAGING GRANNIES og GOLDEN DAWN GIRLS sammen med Håvard Bustnes. Filmene har til sammen blitt vist på godt over 150 internasjonale filmfestivaler, vunnet flere priser og er solgt til rundt 25 forskjellige territorier. Falch er styremedlem i Midtnorsk Filmsenter og har gjennomført flere internasjonale programmer for produksjon og salg av internasjonal dokumentarfilm blant annet EuroDoc, DOK Incubator, Til Forum og Twelve for the Future. Falch har vært co-produsent på en rekke internasjonale dokumentarer.