Hva møter publikum? er en årlig programrekke hvor NFI, de regionale filmsentrene, Fritt Ord, TV2 og NRK presenterer prosjekter som kommer neste år. Dette er et viktig ledd i konventets ambisjon om å ta pulsen på hva som rører seg i bransjen og gi ny inspirasjon. 

Følgende prosjekter presenteres: 

Hva møter publikum i 2021? Fritt Ord:  

STAY HOME / VI BLIR HJEMME  
I Stay Home opplever vi det første året i den nye virkeligheten vi lever i nå - sett gjennom øynene til 11 barn og ungdommer fra ulike land i verden.
Regissører: Maren Victoria Thingnæs & Marianne Mørk. Produsenter: Fuglene v/Gudmundur Gunnarsson & Kari Anne Moe  

Hva møter publikum i 2021? NFI: 

NATTEBARN / NIGHTCRAWLERS
På jakt etter et roligere sinn får Petter, en mann uten livslyst, hjelp til å bekjempe sine demoner.
Regissører: 
Sverre Kvamme & Petter Aaberg. Produsent: Indie Film v/ Carsten Aanonsen og kreativ produsent Even Benestad 

Hva møter publikum i 2021? TV 2: 

KIELLAND-ULYKKEN  (arbeidstittel) 
Da plattformen Alexander Kielland kantrer en stormfull kveld i mars 1980 mister 123 mennesker livet. Den verste ulykken i norsk industrihistorie var et faktum, og 40 år senere er de ubesvarte spørsmålene mange. 
Regissører: Stian Indrevoll og Håvard Klyve Parr. Produsent: Screen Story Film og TV v/Thorvald Nilsen 

Hva møter publikum i 2021? NRK: 

MULLAEN OG MELING 
Mullaen og Meling er fortellingen om et norsk rettssirkus rundt rikets sikkerhet, og om advokat Brynjar Melings 18 år lange forsvar av landets mest omtalte og forhatte islamist. Hvem er denne mannen som ble hentet av politiet, midt på natta, og sendt til Italia hvor Koronapandemien herjet som verst i Europa? Hvorfor var det så mange som hatet han? Hva hadde han gjort? Og hva er det som får en forsvarsadvokat til å dedikere hele sin karriere til mullaen? Gjennom true-crime sjangeren, hvor det å utforske relasjonen mellom landets mest kjente klient-advokat duo er like viktig, skal vi se på hva som skjedde da lille sosialdemokratiske Norge fikk mulla Krekar i fanget, og ble en brikke i den internasjonale kampen mot terror. 
Regissør: Aleksander Tranberg. Produsent: Screen Story Film og TV v/ Øyvind Torjusen og Anders Hereid

Hva møter publikum i 2021? Nordnorsk Filmsenter: 

DIAGNONSENSE 
Etter å ha vært pasient i ulike psykiatriske helsetjenester nesten halve livet, hadde filmskaperen blitt overbevist om at hun var unormal. Gjennom filmklipp fra barndom til voksenlivet gjenoppdager hun sin fortid i et forsøk på å forstå sin egen situasjon. 
Regissør: Ane-Martha Tamnes Hansgård. Produsenter: Mattima Films v/ Andrew Grant og Øyvind Gregersen

Hva møter publikum i 2021? Midtnorsk Filmsenter:  

OLAV
Dokumentarserie i tre deler om offeret i norgeshistoriens mest berømte drap: Den brutale vikingkongen som døde på Stiklestad i 1030 under navnet Olav Haraldsson, men som gjennom et hamskifte uten sidestykke ender opp som helgen, og som alle i dag kjenner som Olav den hellige.
Regissør: Stian Trovik. Produsent: Ekkofilm v/ Fredrik Hygen Gudesen   

Hva møter publikum i 2021? Vestnorsk filmsenter: 

SI INGENTING 
I Si ingenting kommer vi inn under huden på Norges mest beryktede rapper «Kamelen». En visuell kamp om livets utvikling, og forskjellen mellom image og realitet.
Regissør: Rolv Lyssand. Produsenter: Goodtime Pictures v/ Vincent Saunders & Søren Jensen 

Hva møter publikum i 2021? Filmkraft Rogaland:  

BONG THOM
Historien om familien Pong med en fot på landsbygda og en i den moderne Kambodsja. Deres forhold speiler en verden etter Røde Khmer; i et land som etter flere tiår med fred fortsatt lever i ekkoet av krigen.
Regissør: Zaradasht Ahmed. Produsent: Ten Thousand Images v/ Mette Cheng Munthe-Kaas

Hva møter publikum i 2021? Sørnorsk filmsenter: 

DEN DEPRIMERTE KLOVNEN 
Livsglade Knut blir brått deprimert som 61-åring, og forsøker alt for å bli frisk - uten å lykkes. Døden virker som en fristende utvei, helt til en terrorist og en klovn får han på andre tanker. 
Regissør: Christian Wulff. Produsent: Amodeivisual v/ Malene Oppheim 

Hva møter publikum i 2021? Østnorsk Filmsenter: 

HEKTA 
En en dokumentarserie for ungdom om det å forstå selvverd og hvor grensene går i relasjoner. Ekskjærester og single møtes i studio for å ta et oppgjør med sine dysfunksjonelle relasjonsmønstre. 
Regissør: Nora Nivedita Tvedt. Produsent: Smallville films v/ Lillian Løvseth

Hva møter publikum i 2021? Viken Filmsenter:

UKJENT LANDSKAP 
En familie lever ut drømmen om et alternativt liv i naturen, men de står i fare for å miste alt da mammaen dør av kreft. Hvordan fortsetter man å leve når man mister det kjæreste man har? 
Regissør: Silje Evensmo Jacobsen. Produsent: A5 Film v/ Mari Bakke Riise