MIRAGE DOGA

 

 

 

MIRAGE - Art of the Real Festival er et nytt initiativ for den kreative kunstneriske dokumentarfilmen med base i Oslo. MIRAGE ønsker å promotere dokumentarfilmen som kunstform og bidra til større bevissthet rundt den kunstneriske prosessen og håndverket ved å behandle virkeligheten. Racha Helen Larsen og Martijn Te Pas kommer til Dokumentarkonventet for å presentere MIRAGE og ønsker tilbakemelding fra og dialog med bransjen for hvordan festivalen best kan bidra til norske prosjekter og være en arena for inspirasjon. 

 

  

 

 Racha HL

 


Racha Helen Larsen
er kreativ filmprodusent og regissør med bred erfaring fra ulike deler av filmbransjen. Hun har jobbet i flere år for de største produksjonsselskapene, som Nordisk Film, Rubicon og Strix, som regissør, redaktør og linjeprodusent. I 2018 startet hun selskapet Yellow Log som satser på kreativ dokumentarfilm. Hennes første langfilm som produsent, “Hvor man vender tilbake”, vant blant annet Amanda for beste dokumentar. Racha har master i etnografisk dokumentar fra Manchester University, dokumentarlinjen på Høgskulen i Volda, samt master i Management fra BI. Hun har deltatt i flere internasjonale workshops, som Eurodoc, Emerging Producers Workshop Ji.hlava og Nordic Film Lab 2019. Racha har flere utenlandsopphold for FN og Flyktninghjelpen og i 2021 var hun med å initiere og lede dokumentarfestivalen MIRAGE - Art of the Real Festival. 

   

 Profile photo Martijn

 

Martijn Te Pas studerte Psykologi og Engelsk før han fullførte sin Film & Television Studies ved University of Amsterdam. I over 19 år var han vært head of program department og senior programmer ved International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Martijn har vært involvert i utviklingen av MIRAGE fra starten. Han driver også sitt konsulentselskap e u R O P E doconsultancy, som tilbyr hjelp til dokumentarprosjekter i både utvikling og klippefasen, og har blant annet vært involvert i flere Norske produksjoner.