Unknown 3 

Dokumentarfilmen "Aksel" ble lansert for fulle kinosaler og strålende kritikker i høst. Filmen er et portrett av den norske alpinisten Aksel Lund Svindal og fokuserer mest på hvordan han kom tilbake etter en stygg skade han pådro seg i Kitzbühel, Østerrike, i 2016.

I denne sesjonen tar vi ett dyp-dykk med regissørene Filip Christensen og Even Sigstad i Field Productions. NFI’s konsulent Eirin Gjørv moderer samtalen. Diskusjonen vil omfatte prosessen fra de søkte om støtte med over 500 timer opptak over flere år til støtte og ferdig film, hvordan jobbe med et format som treffer et annet publikum enn de som har et forhold til dokumentarfilm generelt, og viktigheten av å nå en ung målgruppe. Vi vil også høre fra filmskaperne om grepene som er tatt i foto og klipp (noe deres bakgrunn med ekstremsport har bidratt til å utvikle), deres lange fartstid med Aksel og hvordan de jobbet med å komme mer «under huden» på han (med blandet suksess), og hvilken rolle Aksel selv hadde i produksjonen (og hvilke konsekvenser kan det ha hatt for filmen). 

Even Sigstad, regissør og klipper
Sigstad har jobbet med ski- og actiondokumentarer siden tenårene. Han har bakgrunn som profesjonell frikjører på ski og var i tidsrommet 2004 - 2016 både foran og bak kamera i de 10 skifilmene fra Field Productions. Han har klippet og regissert 4 sesonger av VGTV seriene som omhandler prosessene rundt det å lage ski- og actionsportdokumentarer. Sigstad hadde regi, klipp og foto på de to kinodokumentarene "Supervention" (2013) og "Supervention 2" (2016), og var nominert til Amanda for Best foto (2013) og Beste klipp (2016).

Filip Christensen, produsent og regissør
Filip grunnla Field Productions som 16-åring og har lang fartstid som produsent og regissør. Han har produsert 10 ski- og snowboarddokumentarer, 4 serie-sesonger for VGTV, internasjonale reklamefilmer og 2nd unit produksjoner for bl.a. Filmkameratene ("Kampen om tungtvannet") og Paradox Studios ("Birkebeinerne"). Christensen er regissør og produsent på kinosuksessene "Supervention" (2013), "Supervention 2" (2016) og "Aksel" (2021). Han var nominert til Amanda Beste Foto for "Supervention" i 2013.