7 - 9 desember 2020 Solstrand Hotel & Bad

cold case still001 300dpi srgb

Filmen COLD CASE HAMMARSKJÖLD har gått sin seiersgang på festivaler over hele verden, men har også møtt skarp kritikk fra en del anmeldere og journalister for sin kontroversielle form og metode. I denne sesjonen vil produsent Andreas Rocksén gi et unikt innblikk i det overveldende journalistiske gravearbeidet som ligger bak og som har involvert tilsammen 30 researchere i 15 land på 4 kontinenter.

Hør om hindringene underveis, de etiske dilemmaene, de kritiske innvendingene, valgene som ble gjort og hva som av ulike årsaker ble utelatt fra filmen. 

Filmen er produsert av Peter Engel (Wingman Media, Danmark), Bjarte Mørner Tveit (Piraya Film, Norge) og Andreas Rocksén (Laika Film & Television, Sverige) og co-produsert av Doc Society og belgiske Associate Directors. 
Executive produsenter er Torstein Grude, Peter Engel og Bjarte Mørner Tveit.

 Andreas

 

Andreas Rocksén er grunnlegger av Laika Film & Television i Stockholm. Han er journalist og filmprodusent med et stort antall filmer og reportasjer bak seg, og har arbeidet med undersøkende journalistikk blant annet i program som Uppdrag Granskning, Dokument Inifrån og Kalla Fakta. Flere filmer og reportasjer har blitt vist internasjonalt og også på norsk tv. 

 

De senere årene har Andreas Rocksén også samprodusert korte og lange filmer som har vunnet priser på festivaler over hele verden.