3 - 5 desember 2018 Solstrand Hotel & Bad

Lene Marie har hatt spiseforstyrrelser siden hun var 10 år. Nå er hun 31 år og ekstrem undervekt gjør at hun svever mellom liv og død. I to år har regissørene Margreth Olin og Katja Høgset fulgt Lene Marie. Hva er de etiske og moralske overveielsene? Hvor tett er det «lov» å gå? Hvilke avtaler har regissørene inngått med hovedkarakter og hverandre? Og hvordan sikres at de er filmskapere og ikke livreddere? Møt Margreth Olin og Katja Høgset, som åpenhjertig forteller om arbeidet med kinofilmen "Selvportrettet"

Moderator: Helle Hansen (NFI) 

 

MargrethOlin grønn kape

 

 

 

 

MARGRETH OLIN 

Margreth Olin er utdannet dokumentarfilmregissør fra Høgskulen i Volda (94). Hun har siden debuten i 97 regissert 12 filmer. De fleste er helaftens kinodokumentarer. Hennes mest sette kinofilm er "Mannen fra Snåsa", som ble sett av 170 000 på kino. Hun har vunnet Amanda for "Dei Mjuke Hendene", "Kroppen Min", "De Andre" og spillefilmen "Engelen". Flere av filmene har vunnet priser på viktige festivaler i utlandet og hun har hatt filmer på kino i bl.a Sverige, Danmark, Tyskland, Østerrike, Sør-Korea og Thailand. Margreth har også mottatt en rekke priser for sitt sosiale engasjement. Siden 2010 har Olin vært daglig leder og produsent i Speranza Film. 

 

 

 

 

 

 

 

IMG katja

 

 

KATJA NØRREGAARD HØGSET

Katja Nørregaard Høgset er utdannet dokumentarfilmregissør fra Høgskolen i Lillehammer (2014). Hennes eksamensfilm ”Jeg er best” ble vist på Eurodok, Den norske Dokumentarfilm-festivalen, Nordic Docs og Kortfilmfestivalen i Grimstad. Siden den tid har hun vært tilknyttet Speranza Film, og våren 2018 debuterte hun med sin første lengre dokumentar ”Fengslet og forlatt”, som ble vist på NRK Brennpunkt. I samarbeid med Margreth Olin i Speranza Film, er hun nå i produksjon med kinodokumentaren ”Selvportrettet”.