3 - 5 desember 2018 Solstrand Hotel & Bad

Hvordan forbereder du filmens møte med publikum og presse? Hvordan lager du det riktige pressematerialet, og hva er den helt riktige plakaten for din film? Hvem beskytter dine medvirkende når pressen i et hektisk premiereforløp ønsker sin helt egen vinkling på historien?

Møt kommunikasjonsstrateg Line Bilenberg og produsent Helle Faber, som viser strategier og eksempler for både kino- og tv-dokumentar. 

Moderator: Helle Hansen (NFI) 

 

Helle Faber nov14 0321

 

 

 

HELLE FABER 

Direktør og kreativ produsent i made in copenhagen, som hun grunnla i 2010. Firmaet produserer hovedsakelig dokumentarfilm til det danske og det internasjonale markedet. made in copenhagen er aktuell med filmen ”Lost Warrior” og stod i fjor bak den prisbelønnede ”En Fremmed Flytter Ind”, som nå kan sees på NRK som en miniserie. 

Blant firmaets øvrige titler er den prisvinnende ”Dem Vi Var” (2016), ”Mon De Kommer Om Natten” (2017), ”Rigtig Voksen”  (2017). Internasjonalt har selskapet markert seg med de prisvinnende titlene ”Motley’s Law” (2015), ”Warriors From The North” (2015) og ”Shady Chocolate” (2015). Selskapet co-produserer nå ”Chokoladekrigen” med UpNorth i Oslo.

Faber er utdannet fra Den Danske Journalisthøjskole i 2001. Fram til 2003 var hun ansatt i DR, før hun startet i Bastard Film som produsent og medeier.

 

 

 

 

 

 

Line Bilenberg

LINE BILENBERG

Selvstendig pressestrateg og presseansvarlig siden 2013. Bilenberg arbeider for tiden primært med lansering av dokumentarfilm i både Danmark og internasjonalt, og har lansert noen av de mest oppsiktsvekkende og dagsordensettende dokumentarfimene. Hun arbeider for at filmene skal kunne gjøre mer enn å bare ”underholde”. I noen tilfeller kan film medvirke til lovendringer, samt endringer i vår oppfatning av menneskegrupper eller problemstillinger i samfunnet. Hun har blant annet lansert filmene ”Adoptionens pris”, ”Blodets bånd”, ”Mon de kommer om natten”, ”Motleys Law”, ”Dem Vi Var”, ”Last Men in Aleppo”, ”Vold i kærlighedens navn”, ”En Fremmed Flytter Ind” og ”Lost Warrior”. Line Bilenberg har arbeidet som journalist, redaktør og tv-vert i mange år og har tidligere vært ansatt som pressesjef i SF Film i Danmark, hvor hun har lansert nesten 1500 fiksjonstitler.