3 - 5 desember 2018 Solstrand Hotel & Bad

Hvilke utfordringer støter man på i arbeidet med å avdekke maktstrukturer, der store motkrefter ønsker at denne informasjonen ikke skal bli delt? Og hvordan gjør man noe komplekst forståelig, samtidig som man engasjerer publikum? 

I lys av at undersøkende dokumentarfilm er satt under press, både økonomisk og politisk, arrangerer vi i år en sesjon med fokus på den internasjonale kritiske dokumentaren og har invitert Tonje Hessen Schei i samtale med Ketil Magnussen og Hanne Myren for å snakke om hennes seneste produksjoner. Ketil viste Tonje sin første film Independent Intervention i 2006, da hans motivasjon for å starte Oslo Dokumentarfilm kino var medias dekning av Irak-krigen. Hessen Schei sin film handlet om nettop dette; vestlige mediers propaganda. Et tiår senere representerer begreper som alternative fakta og fake news en ny type propaganda. I lys av dette spør vi: Hvordan opprettholder man som dokumentarist troverdighet, samtidig som man fortsetter å fortelle sterke historier med et tydelig filmspråk og filmatiske grep? 
Moderatorer: Hanne Myren og Ketil Magnussen

image2

Tonje Hessen Schei er en prisvinnende regissør som har jobbet med uavhengig dokumentar siden 1996. Tonje regisserte DRONE, en dokumentar om den hemmelige CIA dronekrigen. Filmen mottok prisen for The Most Valuable Film på Cinema for Peace i Berlin i 2016, vant Amanda i 2015 og Gullruten for beste dokumentar i 2016. 
Tonje har vært omtalt i nasjonale og internasjonale medier, blant annet BBC, CNN, The Guardian, Monocle, Vice, Wired Mag med flere. Tonje jobber nå med iHuman, en film om kunstig intelligens og Hallelujah, en film om kristensionistenes støtte til Israel.