11 - 13 desember 2017 Solstrand Hotel & Bad

STOLT, MEN IKKE FORNØYD.

Velkommen til årets største og viktigste samling for dokumentarfilmbransjen i Norge! Dokumentarkonventet avholdes 11. til 13. desember, og tradisjonen tro samles vi igjen på vakre Solstrand hotell utenfor Bergen. I tre dager kan du styrke kontakten og samarbeidet med resten av "landslaget" i norsk dokumentarfilm.

På årets konvent får vi besøk av gode kollegaer fra Europa og USA. Produsenter med solid kunnskap inviterer til diskusjon om hvordan vi kan gå fram for å få bred distribusjon og samtidig få betalt for filmene våre. Vi får tett innblikk i prosessene bak norske filmer som nylig har hatt stor suksess, og vi får smakebiter fra noen av de nye filmene som kommer. Regissører med filmer i tidlig utvikling inviteres også i år til å pitche for innspill fra rause kollegaer under sesjonen "It takes a village", i tillegg til masse annet godt påfyll gjennom både nye og kjente programposter.

Bransjen vår har god grunn til å være stolt. Norsk dokumentarfilm hevder seg internasjonalt og leverer filmer som vinner både publikum og kritikernes hjerter. Vi er stolte, men langt fra fornøyde. Fortsatt henger dokumentarfilmen etter når pengene og oppmerksomheten skal fordeles. Norge og verden trenger filmer som formidler menneskers dramatiske virkelighet i stort og smått. Hver gang vi ser en fortelling som formidles på en ny måte, kanskje gjennom et blikk vi ikke før har anerkjent - så gir det oss selv næring til også å definere våre egne liv på nye måter.

Vi gleder oss til nok en gang å samle Norges fineste bransje til konvent på Solstrand. Husk badetøy.

På vegne av programkomiteen 2017 
Kari Anne MoeARBEIDET MED ÅRETS PROGRAM ER GODT I GANG! 

Programkomiteen legger opp til tre dager spekket med faglig påfyll, aktuelle tema, relevante diskusjoner og sosialt samvær med gode kollegaer og samarbeidspartnere. Flere spennende programsesjoner og gjester er allerede bekreftet og disse annonseres fortløpende. 

Programnytt finner du her og på Facebook

For å kunne lage et program som best mulig møter bransjens behov og forventninger ønsker vi alltid innspill fra dere! Send programforslag skriftlig til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Program og deltakerlister for Dokumentarkonventet 2010 - 2016 finner du her