11 - 13 desember 2017 Solstrand Hotel & Bad

Programkomiteen 2017

Kari anne portrett

Kari Anne Moe – regissør/produsent, Fuglene (programkomiteens leder) 

Kari Anne Moe er en norsk filmregissør og filmprodusent fra Sandefjord. I hennes nyeste film "Pøbler" portretterer hun ungdom som har droppet ut av skolen. Pøbler vant Gullfluga for beste langfilm på Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i fjor. Moe har også laget den prisbelønte filmen "Til Ungdommen" der hun skildrer politisk aktive ungdommer idet Norge rammes av terror den 22 juli 2011. Andre filmer hun har regissert er "Selger 329" (Best short-doc BIFF, Bergen International Filmfestival 2011). og "Tamburinmannen" (TV2 2005). Kari Anne driver til daglig produksjonsselskapet Fuglene AS sammen med islendingen Gudmundur Gunnarsson. I Fuglene jobber hun også som produsent. Moe er utdannet regissør fra NISS Film og TV-Akademiet og Høgskolen i Volda. 

  

Anna Kristina Kneavelsrud-Night

Anna Kristina Knaevelsrud – rådgiver, NFI:LAB 

Anna Kristina Knaevelsrud er rådgiver i NFI:LAB ved Norsk filminstitutt. Hun har tidligere jobbet som regiansvarlig ved Westerdals; NISS og HIL og som undervisningsleder ved NTNU. Regissør, produsent og distributør av kortfilm, dokumentarfilm og serier i Norge, Tyskland og Nederland.

  

Helle Hansen-Night

Helle Hansen – dokumentarfilmkonsulent, NFI

Helle Hansen er dokumentarfilmkonsulent ved Norsk filminstitutt. Hun har tidligere jobbet 5 år som kort- og dokumentarfilmkonsulent ved Det Danske Filminstitutt. Regissør av en lang rekke dokumentarfilm for TV. Journalist med mange års erfaring i DR og TV2 med blant annet "Eleva2rn", ungdomsprogrammet "Transit" og 7 år med det ukentlige politiske program "Jersild & Spin". Dessuten bokutgivelsen "69" om det københavnske ungdomshus på Jagtvej 69.

  

SturlaPilskog

Sturla Pilskog – regissør/produsent, Blåst Film

Sturla Pilskog (f.1981) er utdannet visuell antropolog. Han driver produksjonsselskapet Blåst Film på Sunnmøre sammen med sin bror Are Pilskog. Sammen har de produsert «Havets Sølv», «Kunsten å leggje seg paddeflat», «Jakten på det nye Norge» mfl. Sturla holder seg til langsomme prosjekter og jobber bl.a. med sin langfilmdebut om råstoffpotensialet på Grønland, hvor han følger utviklingen i en bygd over seks år. Hans seneste film som regissør er "Ishavshanda". 

  

150fritjof kjaereng

Fridtjof Kjæreng – regissør/produsent, f(x) produksjoner 

Fridtjof Kjæreng har over 25 års erfaring som regissør og produsent i film- og fjernsynsindustrien i Norge. Kjæreng arbeidet flere år i NRK før han i 1995 grunnla produksjonselskapet f(x) produksjoner AS. Flere av hans dokumentarfilmer er nominert til Den Norske Kort- og dokumentarfilmfestivalen i Grimstad og til Amanda i Haugesund. Kjæreng har vunnet 5 Gullruten priser og 2 Prix Europa i Berlin, for beste Tv dokumentar i Europa.